Souvlaki

Výborné jídlo z řecké kuchyně.

Obtížnost

Střední

Vaření 40 min

bez marinování

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Z bylinek otrháme lístky, větší nasekáme a smícháme je se 3 lžícemi oleje.
  2. Maso nakrájíme na stejně velké kostky, přidáme je do misky s bylinkami, promícháme a necháme marinovat v lednici alespoň 120 minut, ideálně přes noc.
  3. Dřevěné špejle namočíme na 10 minut do vody, poté je potřeme citronem, maso na ně napícháme a poté podle potřeby osolíme a opepříme.
  4. Špízy zprudka opečeme na zbylém rozpáleném oleji ze všech stran společně s půlkami citronů a poté ještě dopékáme v předehřáté troubě při 180 °C asi 7 minut.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    265 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1107 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    2,3 g

    3 %

    2 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    29,1 g

    46 %

    43 %

  • Tuky

    15,6 g

    24 %

    22 %

  • nasycené

    2,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.