Souvlaki
Výborné jídlo z řecké kuchyně.
Vaření 40 min
bez marinování
Postup
- Z bylinek otrháme lístky, větší nasekáme a smícháme je se 3 lžícemi oleje.
- Maso nakrájíme na stejně velké kostky, přidáme je do misky s bylinkami, promícháme a necháme marinovat v lednici alespoň 120 minut, ideálně přes noc.
- Dřevěné špejle namočíme na 10 minut do vody, poté je potřeme citronem, maso na ně napícháme a poté podle potřeby osolíme a opepříme.
- Špízy zprudka opečeme na zbylém rozpáleném oleji ze všech stran společně s půlkami citronů a poté ještě dopékáme v předehřáté troubě při 180 °C asi 7 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
265 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1107 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
2,3 g
3 %
2 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
29,1 g
46 %
43 %
-
Tuky
15,6 g
24 %
22 %
-
nasycené
2,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA