Slavnostní ovocný salát

Tento salátek můžete podávat i jako sladký dezert.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Krém:

Na ozdobu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    765 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3200 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    91,1 g

    104 %

    91 %

  • Vláknina

    11,7 g

    39 %

    39 %

  • Bílkoviny

    11,9 g

    19 %

    18 %

  • Tuky

    36,8 g

    57 %

    53 %

  • nasycené

    16,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V misce utřeme žloutky s cukrem, přidáme vanilkový cukr a máslo a vyšleháme do bílé pěny. Poté pomalu za stálého šlehání přiléváme smetanu. Krém nakonec dochutíme šťávou z pomeranče a citronu.
  2. Mandle spaříme, oloupeme a na másle je opražíme dozlatova. Přisypeme cukr a za stálého míchání ho necháme zkaramelizovat.
  3. Ovoce omyjeme, banány a mandarinky oloupeme a ananas okrájíme. Jablka zbavíme jádřinců. Pak jednotlivé ovoce nakrájíme na různě velké kousky, promícháme a rozdělíme do misek. Přelijeme smetanovým krémem a necháme v lednici vychladit.
  4. Před podáváním salát ozdobíme připravenými mandlemi, lístkem meduňky a hvězdičkami karamboly.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...