Slaninové bochánky

Tyto bochánky skvěle doplní jiné jednohubky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

bez kynutí

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    461 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1930 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    52,7 g

    60 %

    53 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    20,5 g

    33 %

    30 %

  • Tuky

    18,4 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    6,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do velké mísy vlijeme vlažnou vodu. Rozmícháme v ní sůl, cukr a droždí. Přidáme hrst mouky z odváženého množství, rozmícháme na hladké těstíčko a necháme chvilku odpočinout. Pak postupně přidáváme mouku a hněteme, až bude těsto hladké a pružné. V robotu to trvá asi 10 minut, rukama na pracovní ploše 15–20 minut. Uhnětené těsto rozdělíme na 2 bochánky a zakryté utěrkou necháme v teple kynout asi hodinu nebo až zdvojnásobí objem.
  2. Než těsto nakyne, připravíme náplň. Slaninu nakrájíme na kostičky a opékáme ji v pánvi, až pustí tuk. Je-li málo tučná, přidáme podle potřeby olej. Oloupaný česnek rozdrtíme nožem a přidáme k opečené slanině. Po chvilce sundáme z ohně a necháme vychladnout.
  3. Troubu zahřejeme na 200 °C horký vzduch. Nakynuté bochánky rozválíme na podlouhlé placky. Natřeme je pestem, posypeme slaninou, dvěma třetinami sýra a sušenými rajčaty. Stočíme do rolád, nakrájíme na špalíky a naskládáme do formy blízko sebe. Povrch posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
Autor:

Podobné recepty

Sezamové bulky

Upečte si nadýchané pečivo, které můžete podávat třeba k snídani.

Sendvič s kuřecím masem

Sendviče skvěle poslouží jako jednoduchý oběd do práce.

Omeletky plněné kachními prsíčky a zeleninou

Luxusní jednohubky pro opravdově gurmány.

Plněné papričky

Ideální pochutina na večer k pivu.

Pečená karotka s parmezánem

Už vás nebaví si dávat jen tak samotnou mrkev? Dejte si na ní parmezán a zapečte jí.