Slaninové bochánky
Tyto bochánky skvěle doplní jiné jednohubky.
Postup
- Do velké mísy vlijeme vlažnou vodu. Rozmícháme v ní sůl, cukr a droždí. Přidáme hrst mouky z odváženého množství, rozmícháme na hladké těstíčko a necháme chvilku odpočinout. Pak postupně přidáváme mouku a hněteme, až bude těsto hladké a pružné. V robotu to trvá asi 10 minut, rukama na pracovní ploše 15–20 minut. Uhnětené těsto rozdělíme na 2 bochánky a zakryté utěrkou necháme v teple kynout asi hodinu nebo až zdvojnásobí objem.
- Než těsto nakyne, připravíme náplň. Slaninu nakrájíme na kostičky a opékáme ji v pánvi, až pustí tuk. Je-li málo tučná, přidáme podle potřeby olej. Oloupaný česnek rozdrtíme nožem a přidáme k opečené slanině. Po chvilce sundáme z ohně a necháme vychladnout.
- Troubu zahřejeme na 200 °C horký vzduch. Nakynuté bochánky rozválíme na podlouhlé placky. Natřeme je pestem, posypeme slaninou, dvěma třetinami sýra a sušenými rajčaty. Stočíme do rolád, nakrájíme na špalíky a naskládáme do formy blízko sebe. Povrch posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
461 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1930 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
52,7 g
60 %
53 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
20,5 g
33 %
30 %
-
Tuky
18,4 g
28 %
26 %
-
nasycené
6,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA