Ingredience
Postup
- Do velké mísy vlijeme vlažnou vodu. Rozmícháme v ní sůl, cukr a droždí. Přidáme hrst mouky z odváženého množství, rozmícháme na hladké těstíčko a necháme chvilku odpočinout. Pak postupně přidáváme mouku a hněteme, až bude těsto hladké a pružné. V robotu to trvá asi 10 minut, rukama na pracovní ploše 15–20 minut. Uhnětené těsto rozdělíme na 2 bochánky a zakryté utěrkou necháme v teple kynout asi hodinu nebo až zdvojnásobí objem.
- Než těsto nakyne, připravíme náplň. Slaninu nakrájíme na kostičky a opékáme ji v pánvi, až pustí tuk. Je-li málo tučná, přidáme podle potřeby olej. Oloupaný česnek rozdrtíme nožem a přidáme k opečené slanině. Po chvilce sundáme z ohně a necháme vychladnout.
- Troubu zahřejeme na 200 °C horký vzduch. Nakynuté bochánky rozválíme na podlouhlé placky. Natřeme je pestem, posypeme slaninou, dvěma třetinami sýra a sušenými rajčaty. Stočíme do rolád, nakrájíme na špalíky a naskládáme do formy blízko sebe. Povrch posypeme zbylým sýrem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut.