Škubánky s mákem

Připravte pro svou rodinu bramborové škubánky jako od babičky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    711 KCal

    32 %

    30 %

  • Energie

    2975 KJ

    32 %

    30 %

  • Sacharidy

    91,1 g

    103 %

    91 %

  • Vláknina

    9,9 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    14,6 g

    23 %

    21 %

  • Tuky

    29,8 g

    46 %

    43 %

  • nasycené

    13,7 g

  • trans-mastné

    0,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a vložíme je do hrnce. Osolíme je a zalijeme vodou tak, aby byly zcela zakryté. Pod pokličkou je necháme vařit.
  2. Když jsou brambory měkké, slijeme z nich téměř všechnu tekutinu. Necháme jen tolik vody, aby bylo pokryté dno.
  3. Brambory rozšťoucháme, zaprášíme moukou a přiklopíme. V teple (např. v troubě nebo pod peřinou) je necháme asi 20 minut zapařit. Pak kaši vymícháme dohladka.
  4. Při servírování namáčíme lžíci do rozpuštěného tuku a z bramborové hmoty jí vykrajujeme škubánky. Jednotlivé porce posypeme mákem a cukrem a přelijeme omastkem.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.