Salát z těstovin a plodů moře

Připravte si dokonalé mořské plody v těstovinovém salátu podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    467 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1955 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    62,8 g

    71 %

    63 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    15,2 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    13,3 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a ihned je zamícháme, aby se nepřichytly ke dnu. Uvaříme je tzv. na skus (al dente). Scedíme je, ihned zakapeme lžící oleje a promícháme.
  2. Uvařené těstoviny dáme do salátové mísy, přidáme rozkrojená rajčátka a na nudličky nakrájenou okurku. Mořské plody necháme rozmrznout, propláchneme vroucí vodou, necháme okapat a vmícháme k těstovinám.
  3. Salát dochutíme vegetou, pepřem, octem a olivovým olejem a promícháme. Pro jemnější chuť můžeme použít místo octa citronovou šťávu. Hotový salát necháme asi jednu hodinu odležet v chladničce. Při podávání salát dozdobíme plátkem limetky, hlávkovým salátem a pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.