Salát z těstovin a plodů moře
Připravte si dokonalé mořské plody v těstovinovém salátu podle našeho receptu.
Postup
- Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a ihned je zamícháme, aby se nepřichytly ke dnu. Uvaříme je tzv. na skus (al dente). Scedíme je, ihned zakapeme lžící oleje a promícháme.
- Uvařené těstoviny dáme do salátové mísy, přidáme rozkrojená rajčátka a na nudličky nakrájenou okurku. Mořské plody necháme rozmrznout, propláchneme vroucí vodou, necháme okapat a vmícháme k těstovinám.
- Salát dochutíme vegetou, pepřem, octem a olivovým olejem a promícháme. Pro jemnější chuť můžeme použít místo octa citronovou šťávu. Hotový salát necháme asi jednu hodinu odležet v chladničce. Při podávání salát dozdobíme plátkem limetky, hlávkovým salátem a pažitkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
467 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1955 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
62,8 g
71 %
63 %
-
Vláknina
3,9 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
15,2 g
24 %
22 %
-
Tuky
13,3 g
20 %
19 %
-
nasycené
1,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...