Salát z těstovin a plodů moře

Připravte si dokonalé mořské plody v těstovinovém salátu podle našeho receptu.

Obtížnost

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

2 PORCE +

Postup

  1. Těstoviny nasypeme do vroucí osolené vody a ihned je zamícháme, aby se nepřichytly ke dnu. Uvaříme je tzv. na skus (al dente). Scedíme je, ihned zakapeme lžící oleje a promícháme.
  2. Uvařené těstoviny dáme do salátové mísy, přidáme rozkrojená rajčátka a na nudličky nakrájenou okurku. Mořské plody necháme rozmrznout, propláchneme vroucí vodou, necháme okapat a vmícháme k těstovinám.
  3. Salát dochutíme vegetou, pepřem, octem a olivovým olejem a promícháme. Pro jemnější chuť můžeme použít místo octa citronovou šťávu. Hotový salát necháme asi jednu hodinu odležet v chladničce. Při podávání salát dozdobíme plátkem limetky, hlávkovým salátem a pažitkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    467 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1955 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    62,8 g

    71 %

    63 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    15,2 g

    24 %

    22 %

  • Tuky

    13,3 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    1,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.