Salát z Nice

V přímořském městě Nice jsou oblíbenou pochoutkou nejrůznější saláty.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    426 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1784 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    9,7 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    5,0 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    27,2 g

    43 %

    40 %

  • Tuky

    29,2 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    4,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit a oloupeme. Zeleninu omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, okurku na plátky, papriky na kolečka. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Vejce rozkrájíme na čtvrtky.
  2. Salátovou mísu vymažeme utřeným česnekem, vyskládáme do ní nakrájenou zeleninu a vejce. Tuňáka scedíme, rozdělíme na kousky a přidáme do mísy.
  3. Olivový olej dobře promícháme s bazalkou nasekanou najemno, osolíme a opepříme. Ochuceným olejem zalijeme salát, ozdobíme ho černými olivami a dáme do ledničky asi na hodinu vychladit. Salát podáváme s nasucho opečenými toasty.
Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...