Salát z Nice
V přímořském městě Nice jsou oblíbenou pochoutkou nejrůznější saláty.
Postup
- Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladit a oloupeme. Zeleninu omyjeme a osušíme. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, okurku na plátky, papriky na kolečka. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme. Vejce rozkrájíme na čtvrtky.
- Salátovou mísu vymažeme utřeným česnekem, vyskládáme do ní nakrájenou zeleninu a vejce. Tuňáka scedíme, rozdělíme na kousky a přidáme do mísy.
- Olivový olej dobře promícháme s bazalkou nasekanou najemno, osolíme a opepříme. Ochuceným olejem zalijeme salát, ozdobíme ho černými olivami a dáme do ledničky asi na hodinu vychladit. Salát podáváme s nasucho opečenými toasty.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
426 KCal
19 %
18 %
-
Energie
1784 KJ
19 %
18 %
-
Sacharidy
9,7 g
11 %
10 %
-
Vláknina
5,0 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
27,2 g
43 %
40 %
-
Tuky
29,2 g
45 %
42 %
-
nasycené
4,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA