Rybí polévka s žemlovými knedlíčky
Čím ozvláštnit tradiční rybí polévku? Vyzkoušejte žemlové knedlíčky, které zintenzivní chuť štědrovečerní polévky.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
252 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1054 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
19,8 g
23 %
20 %
-
Vláknina
6,2 g
21 %
21 %
-
Bílkoviny
15,7 g
25 %
23 %
-
Tuky
10,7 g
16 %
15 %
-
nasycené
4,4 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Na přepuštěném másle postupně osmahneme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, celer a cibuli, zalijeme čirým rybím vývarem, přidáme nakrájený pórek a necháme jen přejít varem.
- Starší žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přidáme rybí maso zbavené kostí, vejce, nasekanou petrželku, trochu soli, muškátový oříšek a pepř.
- Na hladkou moukou posypaném vále vytvarujeme váleček, rozdělíme ho na stejné kousky a z nich v dlaních uděláme kuličky, které smažíme na přepuštěném másle.
- Do polévky vložíme prohřát osmažené žemlové kuličky s rybím masem, rozdělíme ji do talířů a ihned podáváme.