Rybí polévka s žemlovými knedlíčky

1 hodnocení

Čím ozvláštnit tradiční rybí polévku? Vyzkoušejte žemlové knedlíčky, které zintenzivní chuť štědrovečerní polévky.

Obtížnost

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Na knedlíčky:

Postup

  1. Na přepuštěném másle postupně osmahneme na tenké nudličky nakrájenou mrkev, celer a cibuli, zalijeme čirým rybím vývarem, přidáme nakrájený pórek a necháme jen přejít varem.
  2. Starší žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Přidáme rybí maso zbavené kostí, vejce, nasekanou petrželku, trochu soli, muškátový oříšek a pepř.
  3. Na hladkou moukou posypaném vále vytvarujeme váleček, rozdělíme ho na stejné kousky a z nich v dlaních uděláme kuličky, které smažíme na přepuštěném másle.
  4. Do polévky vložíme prohřát osmažené žemlové kuličky s rybím masem, rozdělíme ji do talířů a ihned podáváme.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    252 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1054 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    19,8 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    6,2 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    15,7 g

    25 %

    23 %

  • Tuky

    10,7 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    4,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Polévka minestrone s rajčaty

Skvělá italská polévka plná zeleniny.

Hráškový krém s citronovým creme fraîche

Recept na lahodný hráškový krém, který si zaručeně oblíbíte.

Poctivá bramboračka

Nasbírali jste houby? Přidejte je do bramboračky.

Kuřecí polévka s jablky a mandlemi

Uvařte si podle našeho receptu tuto skvělou polévku.

Polévka z červené řepy

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.