Ryba po sečuánsku

Připravte rybí maso na čínský sečuánský způsob.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    231 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    968 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    21,9 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    30,2 g

    48 %

    44 %

  • Tuky

    1,6 g

    2 %

    2 %

  • nasycené

    0,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Z bílků, škrobu, kurkumy a soli umícháme husté těstíčko. Rybí maso omyjeme, nakrájíme na větší kousky a obalíme v těstíčku.
  2. Na pánvi rozpálíme olej a kousky masa na něm opečeme. Vyjmeme je a na papírovém ubrousku necháme okapat.
  3. Očištěné papriky nakrájíme na malé kostičky a orestujeme na rozpáleném oleji. Přidáme kari, vývar, víno a papriky krátce podusíme.
  4. Omáčku zahustíme škrobem rozmíchaným v troše vody, dochutíme sójovou omáčkou, pepřem, citronovou šťávou a odstavíme. Smaženou rybu podáváme s paprikovou omáčkou a rýží.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.