Ingredience
Postup
- Očištěnou panenku podélně prořízneme tak, aby vznikl plát masa, který jemně naklepeme. Vrchní stranu masa osolíme, opepříme a na jednu polovinu masa rozložíme plátky slaniny. Na tu poté dáme i podélně rozkrojené řapíky celeru, podél nich vyskládáme meruňky, vše pomalu zarolujeme a roládu svážeme provázkem.
- Ze všech stran ji osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ji podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 10 minut. Upečené maso vyndáme, necháme dojít a poté můžeme nakrájet na plátky.
- Mezitím si oloupeme mrkvičky, podélně je rozpůlíme a orestujeme je na másle s trochou soli a snítkami tymiánu. Po 2 minutách přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat a zalijeme vínem. Necháme ho odpařit a mrkvičky podáváme společně s naporcovanou panenkou.