Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

1 hodnocení

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.

Obtížnost

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Očištěnou panenku podélně prořízneme tak, aby vznikl plát masa, který jemně naklepeme. Vrchní stranu masa osolíme, opepříme a na jednu polovinu masa rozložíme plátky slaniny. Na tu poté dáme i podélně rozkrojené řapíky celeru, podél nich vyskládáme meruňky, vše pomalu zarolujeme a roládu svážeme provázkem.
  2. Ze všech stran ji osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ji podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 10 minut. Upečené maso vyndáme, necháme dojít a poté můžeme nakrájet na plátky.
  3. Mezitím si oloupeme mrkvičky, podélně je rozpůlíme a orestujeme je na másle s trochou soli a snítkami tymiánu. Po 2 minutách přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat a zalijeme vínem. Necháme ho odpařit a mrkvičky podáváme společně s naporcovanou panenkou.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    521 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2178 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    33,9 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    21,0 g

    70 %

    70 %

  • Bílkoviny

    50,3 g

    80 %

    74 %

  • Tuky

    14,2 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Pečená kuřátka

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.

Papriky na půlky a kuřecí steak

Nevíte co uvařit? Tento recept vás určitě zaujme.