Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami
Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.
Postup
- Očištěnou panenku podélně prořízneme tak, aby vznikl plát masa, který jemně naklepeme. Vrchní stranu masa osolíme, opepříme a na jednu polovinu masa rozložíme plátky slaniny. Na tu poté dáme i podélně rozkrojené řapíky celeru, podél nich vyskládáme meruňky, vše pomalu zarolujeme a roládu svážeme provázkem.
- Ze všech stran ji osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté ji podlijeme trochou vody a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 10 minut. Upečené maso vyndáme, necháme dojít a poté můžeme nakrájet na plátky.
- Mezitím si oloupeme mrkvičky, podélně je rozpůlíme a orestujeme je na másle s trochou soli a snítkami tymiánu. Po 2 minutách přisypeme cukr, necháme zkaramelizovat a zalijeme vínem. Necháme ho odpařit a mrkvičky podáváme společně s naporcovanou panenkou.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
521 KCal
24 %
22 %
-
Energie
2178 KJ
24 %
22 %
-
Sacharidy
33,9 g
38 %
34 %
-
Vláknina
21,0 g
70 %
70 %
-
Bílkoviny
50,3 g
80 %
74 %
-
Tuky
14,2 g
22 %
20 %
-
nasycené
5,6 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...