Red velvet madlenky s bílou čokoládou

Čokoládovou polevu můžete posypat dle chuti nasekanými oříšky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

24 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    91 KCal

    4 %

    4 %

  • Energie

    382 KJ

    4 %

    4 %

  • Sacharidy

    9,6 g

    11 %

    10 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,3 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    5,2 g

    8 %

    7 %

  • nasycené

    2,2 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Formičky na madlenky vymažeme máslem. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a kůru, potravinářskou barvu a ručně vmícháme prosátou mouku s kypřicím práškem a solí.
  2. Připravené formičky naplníme do 2/3 výšky těstem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 12 minut.
  3. Polevu rozpustíme, namočíme do ní vychladlé madlenky a necháme pár minut ztuhnout v chladničce.
Autor:

Podobné recepty

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.

Skládaný malinový dort

Vykouzlete svým blízkým úsměv na tváři efektním domácím dortem.