Rebarborový páj

1 hodnocení

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 75 min

Ingredience

8 PORCE +

Na náplň:

Těsto:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    373 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1560 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    58,1 g

    66 %

    58 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    13,5 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Podusíme doměkka spolu s očistěnou rebarborou nakrájenou na kousky, malinami, cukrem a citronovou kůrou. Necháme zchladnout.
  2. Ze studeného másla, mouky, cukru a zázvoru připravíme drobenku. Přidáme vodu a vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladu alespoň 15 minut.
  3. Těsto pak rozválíme na plát silný cca 5 mm. Vykrájíme z něj různě velké kroužky.
  4. Kulatou formu na koláč o průměru 24 cm vymažeme máslem. Naplníme ji připravenou náplní a poklademe kousky těsta. Potřeme ho rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C zhruba 35 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.