Rebarborový páj

1 hodnocení

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Obtížnost

Střední

Vaření 75 min

Ingredience

8 PORCE +

Na náplň:

Těsto:

Postup

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Podusíme doměkka spolu s očistěnou rebarborou nakrájenou na kousky, malinami, cukrem a citronovou kůrou. Necháme zchladnout.
  2. Ze studeného másla, mouky, cukru a zázvoru připravíme drobenku. Přidáme vodu a vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladu alespoň 15 minut.
  3. Těsto pak rozválíme na plát silný cca 5 mm. Vykrájíme z něj různě velké kroužky.
  4. Kulatou formu na koláč o průměru 24 cm vymažeme máslem. Naplníme ji připravenou náplní a poklademe kousky těsta. Potřeme ho rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C zhruba 35 minut dozlatova.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    373 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1560 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    58,1 g

    66 %

    58 %

  • Vláknina

    3,6 g

    12 %

    12 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    13,5 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.