Rebarborový páj
Hurá, rebarborová sezóna je tady.
Postup
- Jablka oloupeme a nakrájíme na kostky. Podusíme doměkka spolu s očistěnou rebarborou nakrájenou na kousky, malinami, cukrem a citronovou kůrou. Necháme zchladnout.
- Ze studeného másla, mouky, cukru a zázvoru připravíme drobenku. Přidáme vodu a vypracujeme těsto, které necháme odležet v chladu alespoň 15 minut.
- Těsto pak rozválíme na plát silný cca 5 mm. Vykrájíme z něj různě velké kroužky.
- Kulatou formu na koláč o průměru 24 cm vymažeme máslem. Naplníme ji připravenou náplní a poklademe kousky těsta. Potřeme ho rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C zhruba 35 minut dozlatova.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
373 KCal
17 %
16 %
-
Energie
1560 KJ
17 %
16 %
-
Sacharidy
58,1 g
66 %
58 %
-
Vláknina
3,6 g
12 %
12 %
-
Bílkoviny
4,2 g
7 %
6 %
-
Tuky
13,5 g
21 %
19 %
-
nasycené
7,8 g
-
trans-mastné
0,4 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Koláčky s rybízem
Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.