Rajčatová polévka s kuřetem a fazolkami

Výborná polévka, která je inspirována italskou kuchyní.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    443 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1852 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    36,9 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    7,8 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    32,8 g

    52 %

    48 %

  • Tuky

    18,6 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a papriku nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme olivový olej a cibuli na něm orestujeme. Přisypeme mrkev s paprikou a do hrnce prolisujeme česnek. Podlijeme trochou vody a asi 15 minut podusíme.
  2. K zelenině přidáme přecezená drcená rajčata, rajčatové pyré a bobkový list, ochutíme cukrem a octem. Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Polévku vaříme asi 10 minut.
  3. Mezitím omyjeme kuřecí prsa, opečeme je v pánvi na oleji a nakrájíme na tenké plátky. Fazolky krátce povaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.
  4. Rajčatovou polévku rozdělíme do talířů, přidáme maso, fazolky a hoblinky parmazánu, ozdobíme bylinkami a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.

Marocká zeleninová polévka

Ochutnejte specialitu z marocké kuchyně.

Zapečená cibulačka se sýrem a krutony

Tato silná cibulačka vám pomůže při nachlazení.