Ingredience
Postup
- Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a papriku nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme olivový olej a cibuli na něm orestujeme. Přisypeme mrkev s paprikou a do hrnce prolisujeme česnek. Podlijeme trochou vody a asi 15 minut podusíme.
- K zelenině přidáme přecezená drcená rajčata, rajčatové pyré a bobkový list, ochutíme cukrem a octem. Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Polévku vaříme asi 10 minut.
- Mezitím omyjeme kuřecí prsa, opečeme je v pánvi na oleji a nakrájíme na tenké plátky. Fazolky krátce povaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.
- Rajčatovou polévku rozdělíme do talířů, přidáme maso, fazolky a hoblinky parmazánu, ozdobíme bylinkami a podáváme.