Rajčatová polévka s kuřetem a fazolkami
Výborná polévka, která je inspirována italskou kuchyní.
Postup
- Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěnou mrkev a papriku nakrájíme na malé kousky. V hrnci rozpálíme olivový olej a cibuli na něm orestujeme. Přisypeme mrkev s paprikou a do hrnce prolisujeme česnek. Podlijeme trochou vody a asi 15 minut podusíme.
- K zelenině přidáme přecezená drcená rajčata, rajčatové pyré a bobkový list, ochutíme cukrem a octem. Osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Polévku vaříme asi 10 minut.
- Mezitím omyjeme kuřecí prsa, opečeme je v pánvi na oleji a nakrájíme na tenké plátky. Fazolky krátce povaříme ve vroucí osolené vodě a scedíme.
- Rajčatovou polévku rozdělíme do talířů, přidáme maso, fazolky a hoblinky parmazánu, ozdobíme bylinkami a podáváme.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
443 KCal
20 %
18 %
-
Energie
1852 KJ
20 %
18 %
-
Sacharidy
36,9 g
42 %
37 %
-
Vláknina
7,8 g
26 %
26 %
-
Bílkoviny
32,8 g
52 %
48 %
-
Tuky
18,6 g
29 %
27 %
-
nasycené
4,1 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA