Puchero

Pokud rádi ochutnáváte nová jídla, vyzkoušejte i tuto španělskou polévku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Noky:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    393 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1646 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    43,3 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    7,6 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    34,3 g

    54 %

    50 %

  • Tuky

    7,4 g

    11 %

    11 %

  • nasycené

    2,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole propláchneme a necháme ve vodě nabobtnat. Vložíme je spolu s masem, bobkovým listem, novým kořením a pepřem do vody a vaříme doměkka. Během vaření doléváme podle potřeby vodu.
  2. Pak do polévky přidáme na kostičky nakrájený salám, očištěnou na kolečka nakrájenou mrkev, nasekanou cibulku, na kostičky nakrájené jablko a povaříme ještě asi 15 minut.
  3. Mezitím si připravíme noky. Šunku se slaninou nakrájíme najemno, dáme do misky, přidáme utřený česnek, vejce, strouhanku. Z těsta uděláme noky, které uvaříme ve vroucí osolené vodě nebo osmažíme v rozpáleném oleji.
  4. Hotovou polévku dochutíme solí, majoránkou a před podáváním do ní přidáme nočky.
Autor:

Podobné recepty

Polévka ze zelených fazolek

Připravte si zdravou polévku, na které si pochutnáte.

Nepravá rybí polévka

Podávejte na štědrovečerní večeři výbornou rybí polévku.

Ostrá zelňačka

Zahřejte se výbornou pikantní zelňačkou.

Kuřecí polévka s drůbky

Inspirujte se naším receptem na výborný vývar.

Polévka z pečeného květáku

Když květák před přípravou krému upečete, bude chutnat ještě lépe.