Polské zrazy

Vůně polské kuchyně u vás doma.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    244 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1021 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    4,0 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    26,7 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    13,3 g

    20 %

    19 %

  • nasycené

    4,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žemli nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Zalijeme ji asi 3 lžícemi vody a necháme nasáknout. Slaninu pokrájíme nadrobno nebo umeleme. Cibuli oloupeme a nasekáme.
  2. Do mísy s houskou přidáme oba druhy mletého masa, vejce a slaninu. Vše osolíme, opepříme a propracujeme.
  3. Z masové hmoty vytvarujeme válečky. V kastrolu rozehřejeme olej a válečky na něm ze všech stran opečeme.
  4. Ve výpeku z masa orestujeme cibuli. Poprášíme ji paprikou, podlijeme trochou vody a asi 5 minut podusíme. Poté šťávu vyrestujeme na tuk. Zaprášíme ji moukou, rozředíme vodou a metličkou rozšleháme. Asi 5 minut ji povaříme. Nakonec do ní vrátíme masové válečky a necháme je prohřát. Podáváme s vařenými brambory a salátem z červené řepy.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.