Ingredience
Postup
- Žemli nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Zalijeme ji asi 3 lžícemi vody a necháme nasáknout. Slaninu pokrájíme nadrobno nebo umeleme. Cibuli oloupeme a nasekáme.
- Do mísy s houskou přidáme oba druhy mletého masa, vejce a slaninu. Vše osolíme, opepříme a propracujeme.
- Z masové hmoty vytvarujeme válečky. V kastrolu rozehřejeme olej a válečky na něm ze všech stran opečeme.
- Ve výpeku z masa orestujeme cibuli. Poprášíme ji paprikou, podlijeme trochou vody a asi 5 minut podusíme. Poté šťávu vyrestujeme na tuk. Zaprášíme ji moukou, rozředíme vodou a metličkou rozšleháme. Asi 5 minut ji povaříme. Nakonec do ní vrátíme masové válečky a necháme je prohřát. Podáváme s vařenými brambory a salátem z červené řepy.