Ingredience
Postup
- Husí drůbky důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Potom je vložíme do hrnce s vlažnou vodou, osolíme a dáme vařit. Když vodu přivedeme do varu, ztlumíme plamen. Přidáme masox a za mírného varu vaříme ("táhneme") asi 40 minut.
- Celer a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Všechnu zeleninu, celer, petržel, baby karotku, hrášek, a očištěnou růžičkovou kapustu vložíme do polévky a vaříme ještě asi 30 minut. Připravenou polévku dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením.
- Rohlík nakrájíme na kolečka, která rozložíme na plech. Dáme je do vyhřáté trouby a pečeme při 180° C asi 3-4 minuty. Takto připravené krutóny dáváme při podávání polévky jako vložku. Nakonec polévku dozdobíme zelenou petrželkou nebvo usekanou pažitkou.