Polévka z husích drůbků

Uvařte si podle našeho receptu skvělou polévku.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    109 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    458 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    14,8 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    8,6 g

    29 %

    29 %

  • Bílkoviny

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    1,0 g

    2 %

    1 %

  • nasycené

    0,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Husí drůbky důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Potom je vložíme do hrnce s vlažnou vodou, osolíme a dáme vařit. Když vodu přivedeme do varu, ztlumíme plamen. Přidáme masox a za mírného varu vaříme ("táhneme") asi 40 minut.
  2. Celer a petržel očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Všechnu zeleninu, celer, petržel, baby karotku, hrášek, a očištěnou růžičkovou kapustu vložíme do polévky a vaříme ještě asi 30 minut. Připravenou polévku dochutíme solí, pepřem a polévkovým kořením.
  3. Rohlík nakrájíme na kolečka, která rozložíme na plech. Dáme je do vyhřáté trouby a pečeme při 180° C asi 3-4 minuty. Takto připravené krutóny dáváme při podávání polévky jako vložku. Nakonec polévku dozdobíme zelenou petrželkou nebvo usekanou pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Mrkvová polévka s bramborovou kaší

Dokonale vychucená krémová polévka, která stojí za vyzkoušení.

Polévka ze žlutého hrachu s uzeným masem

Snadná polévka, která vás zasytí.

Vývar s vaječným svítkem

Uvařte na Valentýn polévku se srdíčky.

Tafelspitz s celestýnskými nudlemi

Zahřejte se v zimě teplou polévkou.

Poctivý hovězí vývar

Jste nemocní? Doplňte tekutiny a vitamíny poctivým vývarem.