Polévka z barevných fazolí s uzeným masem

Tato polévka vás opravdu zasytí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    498 KCal

    23 %

    21 %

  • Energie

    2083 KJ

    23 %

    21 %

  • Sacharidy

    56,1 g

    64 %

    56 %

  • Vláknina

    19,8 g

    66 %

    66 %

  • Bílkoviny

    30,0 g

    48 %

    44 %

  • Tuky

    14,6 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Fazole přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je slijeme, zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi 30 minut doměkka.
  2. Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme. Uzené maso nakrájíme na kostičky. V pánvi nejprve osmahneme kostičky masa, přidáme cibuli a společně krátce orestujeme.
  3. Uzený vývar nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, prolisujeme do něj česnek a ochutíme drcenou chilli papričkou. Přidáme orestované uzené maso s cibulkou.
  4. Nakonec do uzeného vývaru přilijeme uvařené fazole i s vodou, v níž se vařily. Podle chuti osolíme a promícháme. Polévku rozdělíme na talíře, přidáme kopeček zakysané smetany, posypeme pažitkou a ozdobíme lístky celerové natě.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z červené řepy

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z červené řepy s tymiánovými krutony

Uvařte si lahodný krém podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí s houbami

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.

Polévka z kysaného zelí s klobásou

Uvařte skvělou polévku podle našeho receptu.