Ingredience
Postup
- Fazole přebereme, propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den je slijeme, zalijeme čerstvou vodou a vaříme asi 30 minut doměkka.
- Mezitím oloupeme cibuli a česnek. Cibuli nakrájíme na kousky, česnek prolisujeme. Uzené maso nakrájíme na kostičky. V pánvi nejprve osmahneme kostičky masa, přidáme cibuli a společně krátce orestujeme.
- Uzený vývar nalijeme do hrnce, přivedeme k varu, prolisujeme do něj česnek a ochutíme drcenou chilli papričkou. Přidáme orestované uzené maso s cibulkou.
- Nakonec do uzeného vývaru přilijeme uvařené fazole i s vodou, v níž se vařily. Podle chuti osolíme a promícháme. Polévku rozdělíme na talíře, přidáme kopeček zakysané smetany, posypeme pažitkou a ozdobíme lístky celerové natě.