Podkovičky

Cukroví, které je snadné na přípravu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

60 PORCE +

Poleva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    134 KCal

    6 %

    6 %

  • Energie

    560 KJ

    6 %

    6 %

  • Sacharidy

    13,3 g

    15 %

    13 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    1,6 g

    3 %

    2 %

  • Tuky

    8,1 g

    12 %

    12 %

  • nasycené

    3,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, pudingem a cukrem a vše důkladně promícháme. Ke směsi přidáme celá vejce, na kousky nakrájený změklý tuk a vypracujeme těsto.
  2. Z těsta tvoříme buď strojkem nebo pomocí formiček malé podkovičky. Přeložíme je na vymazaný plech nebo na pečící papír a pečeme při 190°C asi 7 minut.
  3. Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Heru rozehřejeme a smícháme s cukrem. Přes cedník přisypeme kakao a pečlivě zamícháme.
  4. Vychladlé podkovičky slepujeme pikantní marmeládou a oba konce namáčíme v čokoládové polevě a obalujeme v kokosu. Necháme zaschnout.
Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.