Podkovičky
Cukroví, které je snadné na přípravu.
Postup
- Hladkou mouku smícháme s práškem do pečiva, pudingem a cukrem a vše důkladně promícháme. Ke směsi přidáme celá vejce, na kousky nakrájený změklý tuk a vypracujeme těsto.
- Z těsta tvoříme buď strojkem nebo pomocí formiček malé podkovičky. Přeložíme je na vymazaný plech nebo na pečící papír a pečeme při 190°C asi 7 minut.
- Mezitím si připravíme čokoládovou polevu. Heru rozehřejeme a smícháme s cukrem. Přes cedník přisypeme kakao a pečlivě zamícháme.
- Vychladlé podkovičky slepujeme pikantní marmeládou a oba konce namáčíme v čokoládové polevě a obalujeme v kokosu. Necháme zaschnout.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
134 KCal
6 %
6 %
-
Energie
560 KJ
6 %
6 %
-
Sacharidy
13,3 g
15 %
13 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
1,6 g
3 %
2 %
-
Tuky
8,1 g
12 %
12 %
-
nasycené
3,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Levandulové lanýže
Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.
Střecha
Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.