Ingredience
Postup
- Žemli nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Do mísy vložíme vepřové i hovězí maso. Přidáme žemli, vejce a prolisovaný česnek. Směs osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Hmotu překryjeme fólií a uložíme do chladničky asi na 30 minut proležet.
- Zelné listy opláchneme a necháme okapat. Vyřízneme z nich tuhé košťály a na 1-2 minuty je vložíme do osolené vroucí vody. Když změknou, vyjmeme je a necháme zchladnout.
- V kastrůlku připravíme z oleje, nadrobno pokrájené cibule a mouky světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a rozšleháme. Vmícháme rajský protlak. Omáčku osolíme, opepříme a 15 minut povaříme. Nakonec ji dle chuti osladíme.
- Pekáček vytřeme máslem. Zelné listy poklademe masovou hmotou a svineme. Závitky naskládáme do pekáčku a vložíme do trouby. Při 180 °C je pečeme asi 20 minut. Poté je podlijeme rajskou omáčkou a dalších 20 minut necháme dopéct.