Plněné zelné listy
Doporučujeme podávat s těstovinami.
Postup
- Žemli nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Do mísy vložíme vepřové i hovězí maso. Přidáme žemli, vejce a prolisovaný česnek. Směs osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Hmotu překryjeme fólií a uložíme do chladničky asi na 30 minut proležet.
- Zelné listy opláchneme a necháme okapat. Vyřízneme z nich tuhé košťály a na 1-2 minuty je vložíme do osolené vroucí vody. Když změknou, vyjmeme je a necháme zchladnout.
- V kastrůlku připravíme z oleje, nadrobno pokrájené cibule a mouky světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a rozšleháme. Vmícháme rajský protlak. Omáčku osolíme, opepříme a 15 minut povaříme. Nakonec ji dle chuti osladíme.
- Pekáček vytřeme máslem. Zelné listy poklademe masovou hmotou a svineme. Závitky naskládáme do pekáčku a vložíme do trouby. Při 180 °C je pečeme asi 20 minut. Poté je podlijeme rajskou omáčkou a dalších 20 minut necháme dopéct.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
460 KCal
21 %
19 %
-
Energie
1925 KJ
21 %
19 %
-
Sacharidy
25,5 g
29 %
25 %
-
Vláknina
1,2 g
4 %
4 %
-
Bílkoviny
31,9 g
51 %
47 %
-
Tuky
24,9 g
38 %
36 %
-
nasycené
6,4 g
-
trans-mastné
0,5 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA