Plněné zelné listy

Doporučujeme podávat s těstovinami.

Obtížnost

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Žemli nakrájíme na malé kousky a zvlhčíme ji mlékem. Do mísy vložíme vepřové i hovězí maso. Přidáme žemli, vejce a prolisovaný česnek. Směs osolíme, opepříme a dobře propracujeme. Hmotu překryjeme fólií a uložíme do chladničky asi na 30 minut proležet.
  2. Zelné listy opláchneme a necháme okapat. Vyřízneme z nich tuhé košťály a na 1-2 minuty je vložíme do osolené vroucí vody. Když změknou, vyjmeme je a necháme zchladnout.
  3. V kastrůlku připravíme z oleje, nadrobno pokrájené cibule a mouky světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a rozšleháme. Vmícháme rajský protlak. Omáčku osolíme, opepříme a 15 minut povaříme. Nakonec ji dle chuti osladíme.
  4. Pekáček vytřeme máslem. Zelné listy poklademe masovou hmotou a svineme. Závitky naskládáme do pekáčku a vložíme do trouby. Při 180 °C je pečeme asi 20 minut. Poté je podlijeme rajskou omáčkou a dalších 20 minut necháme dopéct.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    460 KCal

    21 %

    19 %

  • Energie

    1925 KJ

    21 %

    19 %

  • Sacharidy

    25,5 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    31,9 g

    51 %

    47 %

  • Tuky

    24,9 g

    38 %

    36 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vánoční roastbeef s houbovou omáčkou

Místo klasické štědrovečerní večeře vyzkoušejte letos tuto novinku.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...