Plněné kotlety s pošírovanými bramborami

nehodnoceno

Udělejte si radost tímto zajímavým obědem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    972 KCal

    44 %

    41 %

  • Energie

    4068 KJ

    44 %

    41 %

  • Sacharidy

    47,6 g

    54 %

    48 %

  • Vláknina

    5,7 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    44,5 g

    71 %

    65 %

  • Tuky

    65,9 g

    101 %

    94 %

  • nasycené

    34,3 g

  • trans-mastné

    1,6 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kotlety rozkrájíme na čtyři plátky a ostrým nožem vytvoříme uvnitř kapsy. Šalotku nasekáme najemno a společně s bylinkami, chlebem, trochou soli, citronovou šťávou a olejem rozmixujeme najemno. Směsí naplníme kapsy vytvořené v plátcích masa.
  2. Dáme je do pekáčku, podlijeme džusem a pečeme při 220 °C cca 20 minut.
  3. Brambory oloupeme a překrájíme na poloviny. Vývar nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a rozmícháme v něm máslo nakrájené na kostičky. Osolíme a přidáme brambory. Pošírujeme je pozvolna asi 25-30 minut.
  4. Zhruba 5 minut před koncem vaření přidáme k bramborám listy kapusty a jablka překrájená na čtvrtky. Scedíme a podáváme s pečenými kotletami.
Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.