Plněné kotlety s pošírovanými bramborami
Udělejte si radost tímto zajímavým obědem.
Postup
- Kotlety rozkrájíme na čtyři plátky a ostrým nožem vytvoříme uvnitř kapsy. Šalotku nasekáme najemno a společně s bylinkami, chlebem, trochou soli, citronovou šťávou a olejem rozmixujeme najemno. Směsí naplníme kapsy vytvořené v plátcích masa.
- Dáme je do pekáčku, podlijeme džusem a pečeme při 220 °C cca 20 minut.
- Brambory oloupeme a překrájíme na poloviny. Vývar nalijeme do hrnce, přivedeme k varu a rozmícháme v něm máslo nakrájené na kostičky. Osolíme a přidáme brambory. Pošírujeme je pozvolna asi 25-30 minut.
- Zhruba 5 minut před koncem vaření přidáme k bramborám listy kapusty a jablka překrájená na čtvrtky. Scedíme a podáváme s pečenými kotletami.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
972 KCal
44 %
41 %
-
Energie
4068 KJ
44 %
41 %
-
Sacharidy
47,6 g
54 %
48 %
-
Vláknina
5,7 g
19 %
19 %
-
Bílkoviny
44,5 g
71 %
65 %
-
Tuky
65,9 g
101 %
94 %
-
nasycené
34,3 g
-
trans-mastné
1,6 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA