Ingredience
Postup
- Cibuli a česnek oloupeme. Cibule nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Mleté vepřové i hovězí maso dáme do mísy. Osolíme ho, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, vejce, hladkou mouku, strouhanku a majoránku. Vše důkladně promícháme a prohněteme.
- Masovou směs rozválíme na mikroténové fólii na silnější obdélníkový plát. Do středu položíme vejce uvařená natvrdo. Plát masa zavineme a povrch uhladíme. Naplněnou sekanou dáme do pekáčku, podlijeme 200 ml vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 45 minut. Upečenou sekanou necháme vychladnout.
- Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a zabalíme do něj vychladlou sekanou. Ze zbylého těsta vykrojíme lístečky.
- Těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Ozdobíme ho vykrojenými lístečky a opět potřeme vejcem. Sekanou položíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C pět minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 25 minut. Hotovou sekanou necháme vychladnout a nakrájíme na porce.