Plněná sekaná v listovém těstě

Pokud máte doma přebytek masa, udělejte tuto vylepšenou sekanou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    749 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3133 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    39,6 g

    45 %

    40 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    40,8 g

    65 %

    60 %

  • Tuky

    47,1 g

    73 %

    67 %

  • nasycené

    13,5 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme. Cibule nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Mleté vepřové i hovězí maso dáme do mísy. Osolíme ho, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli, česnek, vejce, hladkou mouku, strouhanku a majoránku. Vše důkladně promícháme a prohněteme.
  2. Masovou směs rozválíme na mikroténové fólii na silnější obdélníkový plát. Do středu položíme vejce uvařená natvrdo. Plát masa zavineme a povrch uhladíme. Naplněnou sekanou dáme do pekáčku, podlijeme 200 ml vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 45 minut. Upečenou sekanou necháme vychladnout.
  3. Listové těsto rozválíme na pomoučeném vále a zabalíme do něj vychladlou sekanou. Ze zbylého těsta vykrojíme lístečky.
  4. Těsto potřeme rozšlehaným vejcem. Ozdobíme ho vykrojenými lístečky a opět potřeme vejcem. Sekanou položíme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 °C pět minut. Pak teplotu snížíme na 170 °C a pečeme ještě asi 25 minut. Hotovou sekanou necháme vychladnout a nakrájíme na porce.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.