Ingredience
Postup
- V kastrůlku na mírném ohni zahřejeme med s máslem a cukrem. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, ale nevaříme. Odstavíme, přimícháme sůl, perníkové koření, sodu a kandovanou pomerančovou kůru a necháme vychladnout. Pak ke směsi přimícháme vejce.
- V míse promícháme mouku s kakaem, přidáme vychladlou medovou hmotu a vypracujeme těsto. Zabalíme jej do fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici.
- Na pomoučené pracovní ploše z těsta vyválíme asi 1 cm silný plát, z kterého vykrájíme kolečka. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.
- Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Perníčky potřeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme mandlemi.