Perníčky v čokoládě

Perníčky o Vánocích nesmí chybět.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

bez odležení těsta a chladnutí

Ingredience

60 PORCE +

Na dohotovení:

Postup

  1. V kastrůlku na mírném ohni zahřejeme med s máslem a cukrem. Mícháme, dokud se cukr nerozpustí, ale nevaříme. Odstavíme, přimícháme sůl, perníkové koření, sodu a kandovanou pomerančovou kůru a necháme vychladnout. Pak ke směsi přimícháme vejce.
  2. V míse promícháme mouku s kakaem, přidáme vychladlou medovou hmotu a vypracujeme těsto. Zabalíme jej do fólie a necháme do druhého dne odležet v lednici.
  3. Na pomoučené pracovní ploše z těsta vyválíme asi 1 cm silný plát, z kterého vykrájíme kolečka. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení necháme vychladnout.
  4. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Perníčky potřeme rozpuštěnou čokoládou a ozdobíme mandlemi.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    101 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    425 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    14,8 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    2,0 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    3,6 g

    6 %

    5 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.

Levandulové lanýže

Kvete vám na zahradě levandule? Využijte ji k přípravě těchto lákavých bonbónů.

Střecha

Tento nepečený dezert je sice trochu retro, ale čerstvé maliny mu dodají šmrnc.