Ingredience
Postup
- Porce kuřete očistíme a v pekáčku na rozehřátém oleji rychle ze všech stran opečeme. Osolíme je, poklademe vločkami másla, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby. Při 190 °C je pečeme asi 50 minut.
- Cibule a řepu oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, řepu na jemné nudličky.
- V kastrolu se silným dnem necháme rozpustit cukr. Když začne zlátnout, zalijeme ho vínem. Přidáme trochu soli, máslo a ocet. Základ krátce povaříme a vsypeme do něj cibuli s řepou. Zeleninu asi 10 minut podusíme.
- Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, rozšleháme a přilijeme k zelenině. Omáčku asi 15 minut povaříme. Poté ji dochutíme trochou výpeku z kuřete. Společně s vařenými brambory podáváme k pečenému kuřeti.