Pečené kuře s omáčkou z červené cibule

Perfektně upečenému kuřátku nikdo neodolá.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Na pečené kuře:

Na omáčku:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    3088 KCal

    140 %

    129 %

  • Energie

    12921 KJ

    140 %

    129 %

  • Sacharidy

    30,6 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    204,2 g

    324 %

    300 %

  • Tuky

    235,0 g

    362 %

    336 %

  • nasycené

    67,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Porce kuřete očistíme a v pekáčku na rozehřátém oleji rychle ze všech stran opečeme. Osolíme je, poklademe vločkami másla, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby. Při 190 °C je pečeme asi 50 minut.
  2. Cibule a řepu oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, řepu na jemné nudličky.
  3. V kastrolu se silným dnem necháme rozpustit cukr. Když začne zlátnout, zalijeme ho vínem. Přidáme trochu soli, máslo a ocet. Základ krátce povaříme a vsypeme do něj cibuli s řepou. Zeleninu asi 10 minut podusíme.
  4. Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, rozšleháme a přilijeme k zelenině. Omáčku asi 15 minut povaříme. Poté ji dochutíme trochou výpeku z kuřete. Společně s vařenými brambory podáváme k pečenému kuřeti.
Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.