Pečené kuře s omáčkou z červené cibule
Perfektně upečenému kuřátku nikdo neodolá.
Postup
- Porce kuřete očistíme a v pekáčku na rozehřátém oleji rychle ze všech stran opečeme. Osolíme je, poklademe vločkami másla, podlijeme trochou vody a vložíme do trouby. Při 190 °C je pečeme asi 50 minut.
- Cibule a řepu oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, řepu na jemné nudličky.
- V kastrolu se silným dnem necháme rozpustit cukr. Když začne zlátnout, zalijeme ho vínem. Přidáme trochu soli, máslo a ocet. Základ krátce povaříme a vsypeme do něj cibuli s řepou. Zeleninu asi 10 minut podusíme.
- Z oleje a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji studeným vývarem, rozšleháme a přilijeme k zelenině. Omáčku asi 15 minut povaříme. Poté ji dochutíme trochou výpeku z kuřete. Společně s vařenými brambory podáváme k pečenému kuřeti.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
3088 KCal
140 %
129 %
-
Energie
12921 KJ
140 %
129 %
-
Sacharidy
30,6 g
35 %
31 %
-
Vláknina
1,7 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
204,2 g
324 %
300 %
-
Tuky
235,0 g
362 %
336 %
-
nasycené
67,6 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...