Pečené fazole s kabanosem

Rychlá večeře, pokud zrovna nestíháte.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

2 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    435 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1821 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    28,5 g

    32 %

    28 %

  • Vláknina

    7,0 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    21,9 g

    35 %

    32 %

  • Tuky

    28,2 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Salám nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kostičky. Rajčata omyjeme a pokrájíme na větší kousky.
  2. Kolečka salámu osmahneme na větší pánvi, tak aby se vyškvařilo trochu tuku. Přidáme cibuli a za stálého míchání společně krátce orestujeme. Vmícháme fazole a rajčata, okořeníme solí, pepřem a cayenským pepřem. Vše povaříme při mírném plameni přikryté asi 15 minut.
  3. Fazole ještě jednou pikantně (ďábelsky) okořeníme a rozdělíme do misek. Ke každé porci přidáme několik totrilla lupínků a lžíci zakysané smetany. Každou misku posypeme lžící strouhaného sýra.
  4. Podle chuti zapečeme krátce buď v předehřáté troubě nebo na grilu, dokud sýr neroztaje. Petrželku omyjeme, nasekáme a fazole jí posypeme.
Autor:

Podobné recepty

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Telecí závitky se sušenými rajčaty

Nevíte jak připravit telecí maso? Máme pro vás skvělý recept.