Pečená kachní prsíčka s dušenou ředkví

Není nad luxusně upečené maso.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Dušená ředkev:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    749 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3132 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    14,4 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    35,0 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    58,8 g

    90 %

    84 %

  • nasycené

    17,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kachní prsíčka očistíme a osolíme. Na kůži je několikrát nařízneme a potřeme brandy rozmíchaným s medem a špetkou pepře. Zabalíme je do fólie a hodinu necháme v chladu proležet.
  2. V pekáčku rozehřejeme olej a prsíčka na něm z obou stran opečeme. Podlijeme je trochou vody a pekáček vložíme do trouby. Prsíčka za občasného přelévání výpekem pečeme při 190 °C asi 45 minut.
  3. Ředkev očistíme a nakrájíme na úzké, asi 6 cm dlouhé špalíčky. V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vmícháme cukr a kari. Přilijeme pomerančovou šťávu a necháme ji přejít varem.
  4. Do pánve vložíme špalíčky ředkve. Osolíme je a krátce podusíme. Nakonec k nim vmícháme sekanou petrželku. Podáváme jako přílohu k na plátky pokrájený prsíčkům.
Autor:

Podobné recepty

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.