Ingredience
Postup
- Kachní prsíčka očistíme a osolíme. Na kůži je několikrát nařízneme a potřeme brandy rozmíchaným s medem a špetkou pepře. Zabalíme je do fólie a hodinu necháme v chladu proležet.
- V pekáčku rozehřejeme olej a prsíčka na něm z obou stran opečeme. Podlijeme je trochou vody a pekáček vložíme do trouby. Prsíčka za občasného přelévání výpekem pečeme při 190 °C asi 45 minut.
- Ředkev očistíme a nakrájíme na úzké, asi 6 cm dlouhé špalíčky. V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vmícháme cukr a kari. Přilijeme pomerančovou šťávu a necháme ji přejít varem.
- Do pánve vložíme špalíčky ředkve. Osolíme je a krátce podusíme. Nakonec k nim vmícháme sekanou petrželku. Podáváme jako přílohu k na plátky pokrájený prsíčkům.