Pečená kachní prsíčka s dušenou ředkví

Není nad luxusně upečené maso.

Obtížnost

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Dušená ředkev:

Postup

  1. Kachní prsíčka očistíme a osolíme. Na kůži je několikrát nařízneme a potřeme brandy rozmíchaným s medem a špetkou pepře. Zabalíme je do fólie a hodinu necháme v chladu proležet.
  2. V pekáčku rozehřejeme olej a prsíčka na něm z obou stran opečeme. Podlijeme je trochou vody a pekáček vložíme do trouby. Prsíčka za občasného přelévání výpekem pečeme při 190 °C asi 45 minut.
  3. Ředkev očistíme a nakrájíme na úzké, asi 6 cm dlouhé špalíčky. V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vmícháme cukr a kari. Přilijeme pomerančovou šťávu a necháme ji přejít varem.
  4. Do pánve vložíme špalíčky ředkve. Osolíme je a krátce podusíme. Nakonec k nim vmícháme sekanou petrželku. Podáváme jako přílohu k na plátky pokrájený prsíčkům.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    749 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3132 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    14,4 g

    16 %

    14 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    35,0 g

    56 %

    52 %

  • Tuky

    58,8 g

    90 %

    84 %

  • nasycené

    17,2 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.