Pečená kachní prsíčka s dušenou ředkví
Není nad luxusně upečené maso.
Postup
- Kachní prsíčka očistíme a osolíme. Na kůži je několikrát nařízneme a potřeme brandy rozmíchaným s medem a špetkou pepře. Zabalíme je do fólie a hodinu necháme v chladu proležet.
- V pekáčku rozehřejeme olej a prsíčka na něm z obou stran opečeme. Podlijeme je trochou vody a pekáček vložíme do trouby. Prsíčka za občasného přelévání výpekem pečeme při 190 °C asi 45 minut.
- Ředkev očistíme a nakrájíme na úzké, asi 6 cm dlouhé špalíčky. V pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vmícháme cukr a kari. Přilijeme pomerančovou šťávu a necháme ji přejít varem.
- Do pánve vložíme špalíčky ředkve. Osolíme je a krátce podusíme. Nakonec k nim vmícháme sekanou petrželku. Podáváme jako přílohu k na plátky pokrájený prsíčkům.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
749 KCal
34 %
31 %
-
Energie
3132 KJ
34 %
31 %
-
Sacharidy
14,4 g
16 %
14 %
-
Vláknina
2,8 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
35,0 g
56 %
52 %
-
Tuky
58,8 g
90 %
84 %
-
nasycené
17,2 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Roláda z bůčku
Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...