Pastýřský koláč

Tuto dobrotu původem z anglie si někdy doma musíte připravit.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    570 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2386 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    37,1 g

    42 %

    37 %

  • Vláknina

    6,4 g

    21 %

    21 %

  • Bílkoviny

    31,2 g

    49 %

    46 %

  • Tuky

    31,3 g

    48 %

    45 %

  • nasycené

    15,5 g

  • trans-mastné

    1,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. Maso orestujeme, po 10 minutách přidáme cibuli a mrkev. Společně opékáme dalších 10 minut.
  2. Maso poté osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, sekaná rajčata, worchester a nasekané bylinky. Vaříme do zhoustnutí. Mezitím uvaříme brambory v osolené vodě.
  3. Měkké brambory scedíme. Mléko ohřejeme spolu s máslem, brambory rozmačkáme postupně s mlékem a smetanou. Vmícháme žloutek a ochutíme solí a pepřem.
  4. Masovou směsí naplníme zapékací misku, navrch rozložíme kaši a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 20 minut. Poté můžeme podávat ozdobené například pažitkou.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.