Ingredience
Postup
- Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a necháme na sádle zesklovatět. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nasekané bylinky, smetanu, vejce, strouhanku, paštikové koření, pepř, sůl, koňak a orestovanou cibuli i s tukem. Vše dobře promícháme.
- Listové těsto rozválíme na placku silnou asi 3 mm a vykrájíme 16 koleček. Menší kolečka rozložíme na pracovní plochu, do středu dáme plnou lžíci masové směsi a na ni kousek králičího filetu, zabaleného do anglické slaniny. Přikryjeme zbylou masovou směsí. Kopeček překryjeme větším kolečkem, okraje potřeme bílkem a dobře přitiskneme.
- Bochánky přendáme na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme asi 20 minut při teplotě 170°C. Paštičky ihned po vyndání z trouby posypeme nastrouhaným sýrem a paprikou. Podáváme k nim broskve naplněné brusinkovým kompotem.