Paštičky v listovém těstě
Vyzkoušejte nový druh předkrmu.
Postup
- Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a necháme na sádle zesklovatět. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nasekané bylinky, smetanu, vejce, strouhanku, paštikové koření, pepř, sůl, koňak a orestovanou cibuli i s tukem. Vše dobře promícháme.
- Listové těsto rozválíme na placku silnou asi 3 mm a vykrájíme 16 koleček. Menší kolečka rozložíme na pracovní plochu, do středu dáme plnou lžíci masové směsi a na ni kousek králičího filetu, zabaleného do anglické slaniny. Přikryjeme zbylou masovou směsí. Kopeček překryjeme větším kolečkem, okraje potřeme bílkem a dobře přitiskneme.
- Bochánky přendáme na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme asi 20 minut při teplotě 170°C. Paštičky ihned po vyndání z trouby posypeme nastrouhaným sýrem a paprikou. Podáváme k nim broskve naplněné brusinkovým kompotem.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
730 KCal
33 %
30 %
-
Energie
3052 KJ
33 %
30 %
-
Sacharidy
46,2 g
53 %
46 %
-
Vláknina
1,8 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
39,5 g
63 %
58 %
-
Tuky
41,9 g
64 %
60 %
-
nasycené
14,0 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA