Paštičky v listovém těstě

Vyzkoušejte nový druh předkrmu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 110 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    730 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3052 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    46,2 g

    53 %

    46 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    39,5 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    41,9 g

    64 %

    60 %

  • nasycené

    14,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a necháme na sádle zesklovatět. Mleté maso dáme do mísy, přidáme nasekané bylinky, smetanu, vejce, strouhanku, paštikové koření, pepř, sůl, koňak a orestovanou cibuli i s tukem. Vše dobře promícháme.
  2. Listové těsto rozválíme na placku silnou asi 3 mm a vykrájíme 16 koleček. Menší kolečka rozložíme na pracovní plochu, do středu dáme plnou lžíci masové směsi a na ni kousek králičího filetu, zabaleného do anglické slaniny. Přikryjeme zbylou masovou směsí. Kopeček překryjeme větším kolečkem, okraje potřeme bílkem a dobře přitiskneme.
  3. Bochánky přendáme na plech a potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme asi 20 minut při teplotě 170°C. Paštičky ihned po vyndání z trouby posypeme nastrouhaným sýrem a paprikou. Podáváme k nim broskve naplněné brusinkovým kompotem.
Autor:

Podobné recepty

Rohlíčky se špenátovou náplní

Na oslavu upečte slané rohlíčky plněné špenátem.

Nakládané lilky s tymiánem

Nakládat nemusíte jen okurky. Pro změnu zkuste udělat nakládané lilky.

Domácí škvarky a sádlo

Připravte si fantastické domácí škvarky tak, jak to dělávala vaše babička.

Pikantní vejce plněná hermelínovou pěnou

Tento studený předkrm si zamilujete.

Nakládaný hermelín

Hermelín necháme alespoň dva dny marinovat pro tu nejlepší chuť.