Ovocné špízy s karamelovým přelivem

Z ovoce se dá vykouzlit skvělý dezert.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

bez chladnutí

Ingredience

6 PORCE +

Karamelový přeliv:

Ovocné špízy:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    297 KCal

    14 %

    12 %

  • Energie

    1245 KJ

    14 %

    12 %

  • Sacharidy

    52,2 g

    59 %

    52 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    2,3 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    8,6 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cukr vsypeme do kastrůlku se silným dnem a necháme ho pozvolna zkaramelizovat. Pak přidáme med a horkou smetanu. Dobře promícháme a krátce povaříme. Kastrůlek odstavíme a karamel necháme vychladnout.
  2. Ovoce očistíme a nakrájíme na kousky. Přendáme je do mísy, zakápneme částí citronové šťávy a promícháme. Pak jednotlivé kousky ovoce střídavě napichujeme na grilovací jehly nebo špejle (před použitím je namočíme na 20 minut do studené vody).
  3. Špízy posypeme cukrem a znovu zakápneme zbylou šťávou z citronu. Opečeme je z obou stran na rozpáleném grilu. Hotové ovocné špízy podáváme s karamelovým přelivem. Můžeme je doplnit také ovocnou omáčkou.
Autor:

Podobné recepty

Roláda s karamelovou šlehačkou

Upečte ke kávě tuto dokonalou roládu s kapkou rumu.

Smetanové koláčky s ovocnou omáčkou

Dokonalý dezert jako z michelinské restaurace.

Mini dortíčky s ovocem

Těmito překrásnými dortíčky ohromíte úplně každého.

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Sušenkové sendviče

Nestíháte upéct dezert? Zvolte tuto rychlovku.