Ingredience
Postup
- Cibuli a česnek oloupeme, pórek a mrkev očistíme, chilli papričku zbavíme semínek. Česnek prolisujeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a chilli papričku na nudličky. Mrkev podélně rozpůlíme a rozkrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na malé kostičky, klobásy na kolečka.
- V hrnci rozehřejeme olej. Nejprve v něm opečeme slaninu a zpěníme cibuli. Pak přidáme česnek, pórek, mrkev, chilli papričku a klobásu a vše orestujeme.
- Vše zalijeme fazolemi v rajské omáčce, sekanými rajčaty a vývarem, osolíme, opepříme a asi 10 minut povaříme.
- Lístečky tymiánu otrháme od stonků, nasekáme je a přidáme do hrnce. Eintopf dle potřeby osladíme.