Ostrý rajčatovo-fazolový hrnec

Na přípravu tohoto jídla vám postačí jeden hrnec.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    528 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2207 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    48,8 g

    55 %

    49 %

  • Vláknina

    18,1 g

    60 %

    60 %

  • Bílkoviny

    28,6 g

    45 %

    42 %

  • Tuky

    20,0 g

    31 %

    29 %

  • nasycené

    5,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme, pórek a mrkev očistíme, chilli papričku zbavíme semínek. Česnek prolisujeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, pórek na kolečka a chilli papričku na nudličky. Mrkev podélně rozpůlíme a rozkrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na malé kostičky, klobásy na kolečka.
  2. V hrnci rozehřejeme olej. Nejprve v něm opečeme slaninu a zpěníme cibuli. Pak přidáme česnek, pórek, mrkev, chilli papričku a klobásu a vše orestujeme.
  3. Vše zalijeme fazolemi v rajské omáčce, sekanými rajčaty a vývarem, osolíme, opepříme a asi 10 minut povaříme.
  4. Lístečky tymiánu otrháme od stonků, nasekáme je a přidáme do hrnce. Eintopf dle potřeby osladíme.
Autor:

Podobné recepty

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.

Vepřová líčka na houbách

Vepřová líčka jsou přehlíženou ingrediencí, která vás nadchne svou jednoduchou přípravou a...

Špekové knedlíky

Knedlíky doporučujeme podávat se zelím a uzeným masem.

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Podzimní kuře

Podzimní kuře chutná skvěle s bramborovým pyré.