Ořechy plněné slaným karamelem

nehodnoceno

Ořechy k Vánocům prostě patří.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

40 PORCE +

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    102 KCal

    5 %

    4 %

  • Energie

    428 KJ

    5 %

    4 %

  • Sacharidy

    11,2 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    1,1 g

    2 %

    2 %

  • Tuky

    5,9 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    2,9 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájené máslo, jemně nastrouhané ořechy, vanilkový cukr, vejce, skořici a zpracujeme na těsto, které uložíme na hodinu odležet do chladničky.
  2. Pak malé kousky těsta vtlačujeme do formiček na ořechy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 12 minut.
  3. Po upečení necháme krátce vychladnout ve formičkách, vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout.
  4. V kastrůlku se silným dnem pozvolna zkaramelizujeme cukr. Pak vlijeme horkou smetanu a přidáme máslo. Necháme krátce povařit. Odstavíme a necháme úplně vychladnout nejlépe do druhého dne. Po vychladnutí promícháme, naplníme polovinu ořechů a slepíme s druhou polovinou ořechů.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...