Nepečený kefírový dortík s rybízem

1 hodnocení

Jak nejlépe zpracovat úrodu rybízu? Vyzkoušejte svěží kefírový dortík, zamiluje si ho celá rodina.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez tuhnutí

Ingredience

12 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    215 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    898 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    25,8 g

    29 %

    26 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    10,2 g

    16 %

    15 %

  • nasycené

    5,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Nejdříve omyjeme rybíz, necháme ho okapat a pomocí vidličky stáhneme ze stopek.
  2. Sušenky nastrouháme nebo najemno rozdrtíme a zvlhčíme mlékem. Přidáme změklé máslo a ze směsi vypracujeme vláčnou hmotu. Vtlačíme ji na dno vymazané dortové formy o průměru 20 cm.
  3. Limetku důkladně omyjeme, osušíme, ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Oboje promícháme s kefírem, moučkovým a vanilkovým cukrem.
  4. Želatinu vsypeme do 80 ml studené vody, zamícháme a 5 minut necháme bobtnat. Poté ji zahřejeme, za stálého míchání přivedeme skoro k varu a rozpustíme. Horkou želatinu vlijeme do ochuceného kefíru a dobře rozmícháme. Když směs začne houstnout, vsypeme do ní polovinu rybízu a rozetřeme ji na sušenkový korpus. Dort necháme v ledničce alespoň 2 hodiny ztuhnout.
  5. Dortové želé připravíme podle návodu na obalu. Povrch ztuhlého dortu posypeme zbylým rybízem a zalijeme želé. Dort vrátíme do ledničky a necháme zcela ztuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Sušenkové řezy s pudinkem a malinami

S tímto moderním dezertem vždycky zabodujete.

Punčové řezy

Vyzkoušejte vylepšené punčové řezy, které chutnají ještě lépe než z cukrárny.

Borůvkové sušenky

Křehké sušenky s polevou skvělé na svačinku či snídani.

Čokoládový dort s ibiškem

Dokonalý dort, kterým každého ohromíte.