Ingredience
Postup
- Jahody očistíme a omyjeme. Několik jahod odložíme na ozdobení, zbylé nakrájíme na drobné kousky. Formu na bábovku o objemu 1200 ml vypláchneme studenou vodou.
- Do hrnce nalijeme 300 ml vody, přisypeme dortové želé a cukr. Promícháme a krátce povaříme podle návodu na obalu. Horké želé nalijeme do formy, přidáme nakrájené jahody a lehce je do želé zatlačíme. Necháme v chladničce ztuhnout.
- Smetanu ke šlehání vyšleháme dotuha. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem, citronovou šťávou a šlehačkou. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obalu a vmícháme do připraveného smetanového krému. Náplň rozetřeme do formy na želé s jahodami. Opět uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.
- Sušenky rozdrtíme, navlhčíme mlékem a necháme asi 5 minut rozležet. Pak přidáme najemno nastrouhané ořechy, změklé máslo a vypracujeme vláčnou hmotu, kterou opatrně naneseme na povrch ztuhlého krému a uhladíme. Uložíme do chladničky, po ztuhnutí vyklopíme na talíř a ozdobíme jahodami.