Nem rán - smažené jarní závitky

Aby byly závitky hezky křupavé, smažíme je ideálně na dvakrát.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Na 4 porce (12 závitků) si připravíme:

Na nálev:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    423 KCal

    19 %

    18 %

  • Energie

    1772 KJ

    19 %

    18 %

  • Sacharidy

    41,2 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    7,1 g

    24 %

    24 %

  • Bílkoviny

    31,6 g

    50 %

    47 %

  • Tuky

    13,6 g

    21 %

    19 %

  • nasycené

    3,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jidášovo ucho namočíme do vlažné vody na 10 minut a poté nakrájíme na nudličky. Nudle uvaříme dle návodu na obalu.
  2. Nudle, krevety, mungo klíčky a cibuli překrájíme, smícháme s jidášovo uchem, masem, rybí omáčkou, vejci, nastrouhanou mrkví a kedlubnou. Přidáme nasekané bylinky, osolíme a opepříme.
  3. Rýžový papír namáčíme do vlažné vody. Do 1/3 dáme lžíci směsi a z kratší strany zarolujeme. Boky ohneme dovnitř a svineme do závitku. V rozehřátém oleji smažíme ze všech stran dozlatova.
  4. Mrkev a kedlubnu osolíme. Přilijeme trochu teplé vody, ochutíme cukrem, rybí omáčkou a šťávou. Přidáme česnek a chilli papričku. Podáváme se závitky ozdobenými bylinkami.

Aby byly závitky hezky křupavé, smažíme je ideálně na dvakrát.

Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.