Muffiny s arašídovým máslem a jablečným pyré

Na svačinu či k snídani, ve všech případech si na nich určitě smlsnete.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

12 PORCE +

Na 12 porcí:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    174 KCal

    8 %

    7 %

  • Energie

    727 KJ

    8 %

    7 %

  • Sacharidy

    24,4 g

    28 %

    24 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    5,1 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Ve velké míse vyšleháme vejce s jablečným pyré, arašídovým máslem, javorovým sirupem a vanilkovým extraktem dohladka.
  2. Zapracujeme ovesnou mouku ­smíchanou s kypřicím práškem a špetkou soli. Důlky ve formě na muffiny vyložíme papírovými košíčky.
  3. Těsto rozdělíme do připravených papírových košíčků, plníme je do dvou třetin výšky. Na povrch každého muffinu přidáme lžičku džemu a špejlí ji jemně promícháme s těstem, aby vzniklo mramorování.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 25 minut. Necháme vychladnout na mřížce.

TIP: Příště zkuste arašídové máslo nahradit jinou ořechovou pomazánkou, například mandlovou nebo pistáciovou. Obměňovat můžete i ovocné pyré.

Autor:

Podobné recepty

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.