Ingredience
Postup
- Jehněčí kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky. Smícháme kečup se sójovou omáčkou a 1 lžící oleje. Do směsi naložíme nakrájené jehněčí a necháme odležet alespoň 2 hodiny.
- V pánvi rozpálíme dvě lžíce oleje a marinované maso na něm orestujeme. Po 3 až 5 minutách k němu přidáme nasekaný česnek, kari pastu, nasekanou petrželku, nakrájenou chilli papričku a zalijeme trochou vývaru. Do směsi dále přidáme rozmraženou baby karotku, sterilizované sojové boby (nebo fazole) zbavené nálevu.
- Dobře promícháme, aby se všechny chutě spojily. Poté přidáme hnědý cukr, pepř a podle chuti dosolíme. Vaříme, dokud se neodpaří přebytečná šťáva. Vhodnou přílohou ke kari je například bílé pečivo nebo rýže.